Meny Stäng

Advisa

Advisa är ett företag som allt fler svenskar hör talas om, men det är inte alla som hör talas om företaget eller som kommer i kontakt med det, som har full koll på vad Advisa egentligen gör. Därför kommer här en kort introduktion till detta företag, så att du själv kan avgöra om de kanske kan hjälpa dig med något eller inte.

Vad gör egentligen Advisa?

Advisa är vad man kallar en låneförmedlare. De hjälper dig med andra ord med att jämföra flera olika lån med varandra, tills du hittat det lån som passar dig allra bäst.
Advisa beviljar dock inga lån själva, utan samarbetar med andra lånegivare, vars lån man sedan jämför åt slutkunden, dvs. t.ex. dig.

Advisa

Bra att veta om Advisas tjänst

Att använda Advisas jämförelsetjänst är helt gratis, eftersom Advisa tjänar pengar genom att de får intäkter från de företag de förmedlar kunder till, inte av användarna av tjänsten. Fast det krävs en hel del teknik för att få Advisas tjänst att fungera är detta därför inget du betalar för, utan du kan använda Advisas tjänst hur ofta du vill, hur länge du vill, utan att det kostar dig något alls!

När du skickar in en förfrågan om ett lån via Advisa och deras tjänst, tas en kreditupplysning. Trots att flera olika låneföretag jämförs, görs dock endast en enda kreditupplysning. Detta är förstås helt klart att föredra över att du själv ansöker om flera olika lån, för då kommer ju flera kreditupplysningar att tas på dig, vilket i sin tur kan försvåra dina chanser att få lån längre fram.

Exakt vilka långivare som ingår i tjänsten är svårt att svara på, eftersom detta även kan ändras löpande, beroende på hur bra, seriösa och förmånliga olika långivare är. Men tidigare har bland annat ICA Banken, Marginalen Bank och Resurs Bank ingått i tjänsten, för att bara nämna några lånegivare.

Advisas tjänst kan användas både för att ansöka om helt nya lån, samt för att lösa befintliga lån man redan har, för att få ned den totala lånekostnaden för dem eller liknande.

Om du blir beviljad ett lån via Advisa

Skulle det vilja sig så väl att du blir beviljad ett lån som en följd av att du använt Advisas tjänst, är det själva lånegivaren, dvs. inte Advisa, som betalar ut lånet. Även återbetalningen och allt annat som sker efter att lånet är utbetalt går via Advisa, så när väl allt är klart med lånet, behövs ingen kontakt med Advisa längre.

Några saker som kan vara bra att känna till om själva företaget Advisa

Advisa grundades år 2011 av två svenskar, vid namn Rasmus Adler Wahlberg och Kristoffer Lindqvist. Tanken var då att man ville hjälpa svenskar förbättra sin privatekonomi. Detta är något som förstås intresserar många, vilket gjort att Advisa idag är ett av Sveriges snabbast växande företag, och nättjänst så klart. Över 60 000 personer har tagit lån via Advisa sedan tjänsten startades 2011.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000