Meny Stäng

Credento

Små lån blir allt vanligare bland oss svenskar, för det är ju inte alltid den som lider av penningbrist faktiskt behöver stora belopp. Istället är t.ex. tillfällig penningbrist vanligt, och det har även blivit allt vanligare att man lånar till t.ex. konsumtion, vilket var helt otänkbart tidigare.

Men detta är inte nödvändigtvis något problem, för det finns en hel del långivare man kan vända sig till för att ta just sådana mindre lån. Ett sådant företag är Credento, som är en väldigt populär långivare bland dem som vill ta just mindre lån.

Om du också överväger att ta ett lån av Credento kommer här lite information om denna långivare, som vi hoppas ska hjälpa dig avgöra om de och deras lån kan passa dig eller inte:

Vad kan man ta för lån av Credento?

De lån som Credento erbjuder är lån utan säkerhet, på mellan 1 000 kronor (det minsta möjliga lånebeloppet) och 50,000 kronor (det maximala lånebeloppet), med en återbetalningstid som du själv väljer, som ligger på mellan 12 och 60 månader. Valmöjligheterna är med andra stora, så du kan skräddarsy lånet du tar i viss mån, för att få det att passa dig så bra som möjligt.

credento lån

Bra att veta om lånen

Inga extra avgifter läggs på Credentos lån, vare sig uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter eller något annat. Inte heller läggs några andra ”dolda” kostnader på lånet i efterhand, utan den ränta och kostnad som visas på skärmen när du gör en uträkning av lånet på Credento är allt du faktiskt betalar för det.

Om din låneansökan blir godkänd, kommer att låneavtal att skickas till dig, för underskrift. Detta låneavtal måste du sedan skicka tillbaka till Credento, och när de fått in detta, kommer det att ta ungefär 3 bankdagar innan pengarna utbetalts till dig. Credento är med andra ord en mer ”långsam” utbetalare än en del andra smslåneföretag. Men å andra sidan är det även en mer seriös långivare, dessa två faktorer hänger ju faktiskt ihop!

Efter att man betalat av på sitt Credento-lån under 4 månader enligt avbetalningsplanen, har man rätt till en betalningsfri månad. På så vis påminner Credento mer om traditionella långivare för stora lån än de smslångivare som beviljar mindre lån.

Vill man, kan man även teckna låneskydd till sitt lån. Detta låneskydd går då in och betalar månadsbetalningarna på ditt lån åt dig om du skulle bli arbetslös. Detta kan vara väldigt skönt, eftersom ekonomin ofta förändras radikalt när man blir arbetslös, och då kan det vara skönt att slippa oroa sig för lånet allt för mycket åtminstone.

Mer info:

Credento ägs av företaget TF Bank AB, som är baserade i Borås. TF Bank AB startades redan år 1987, så man har mycket lång erfarenhet av finansbranschen, vilket bland annat innebär att man vet vad kunderna vill ha, vilket också märks på låneprodukterna.

Totalt har TF Bank AB över 60 000 kunder, under olika företag, som t.ex. Halens Privatlån, Cellbes Privatlån och just Credento. Man står under Finansinspektionens uppsyn, vilket är ett kvalitetstecken för alla kunder.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000

Recension:
Credento
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.1/5