Meny Stäng

Folkia

Låneföretaget Monetti (tidigare Folkia) är en av de allra mest populära långivarna bland svenskar som tar mindre lån idag, eftersom denna långivare både är väldigt professionell och bekväm att ha att göra med, men även erbjuder väldigt förmånliga lån, samt räknas som det största snabblåneföretaget i Sverige idag.

Ta ett snabblån online:

Men för att du ska kunna avgöra om Folkia verkligen passar dig eller inte, bör du förstås veta lite mer om Folkia än bara detta. Därför kommer här en kort introduktion både till företaget i sig samt deras låneprodukter:

Folkias lån

Folkia erbjuder två olika låneprodukter: vad man kallar det ”Lilla Folklånet”, som för helt nya kunder och låntagare hos Folkia innebär att man kan få låna mellan 1000 och 6000 kronor av Folkia, samt för återkommande kunder och låntagare innebär att man kan låna upp till 10000 kronor av dem. Återbetalningstiden på det ”Lilla Folklånet” varierar beroende på lånesumman, och kan vara 30, 60 eller 90 dagar.

Det andra lånet kallas för det ”Stora Folklånet”, och detta lån gör det möjligt att låna en större summa, dvs. upp till 25 000 kronor, med en längre återbetalningstid, på upp till 3 år. Man kan därför säga att Folkia erbjuder både så kallade snabblån eller smslån (det mindre lånet) samt lite större blancolån än så.

Vem kan låna av Folkia?

För att Folkia ska bevilja dig ett lån måste du vara minst 18 år gammal. Hur mycket du ska tjäna för att bli beviljad ett lån beror dock på summan du vill låna, så den nödvändiga inkomsten varierar lite. Dock är Folkia kända för att ha lägre inkomstgränser än många andra långivare, så inkomstgränserna, oavsett hur mycket du vill låna, bör inte vara orimliga på något vis.

Däremot beviljar Folkia även lån till dem med betalningsanmärkningar, vilket inte alla långivare gör, så man måste inte ha en helt ”perfekt” ekonomi för att komma på tal som låntagare hos dem.

Du måste vara folkbokförd i Sverige för att bli beviljad ett lån.

Annat som kan vara bra att veta om Folkias lån

Folkia tillämpar inga dolda avgifter på något av lånen. Du kan därför klart och tydligt se vad lånet kommer att kosta dig, och slipper jobbiga överraskningar gällande detta i efterhand. Det kostar givetvis inget att ansöka om lånet, och är du ny kund hos Folkia, dvs. aldrig har tagit lån av dem tidigare, kan du faktiskt få ditt första lån av dem helt gratis! Detta gör att vi framför allt rekommenderar er som inte är bekanta med denna stora långivare sedan tidigare att bekanta er med dem.

Folkia tar ingen UC, då de inte använder sig av Upplysningscentralen för kreditkontroller.

Recension – Folkia
Betyg 8/10

Lite om företaget Folkia

Folkia grundades redan år 2006, vilket är betydligt tidigare än de flesta andra motsvarande lånebolag. Detta har gjort att de fått ett ordentligt försprång i förhållande till många av konkurrenterna, och därför är det inte så konstigt att de har flest antal beviljade snabblån i branschen idag.
Svenska Folkia ägs av ett moderbolag som heter Folkia AS Norge, men har en svensk filial i Stockholm, som är huvudkontoret för den svenska verksamheten. De heter numera Monetti.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000