Meny Stäng

Köksrenovering i Stockholm

Köksrenovering i Stockholm

En renovering av köket är något som väldigt många människor drömmer om. Det är ett stort och dyrt projekt, vilket gör att många låter det förbli en dröm. Det finns dock även många som gör slag i saken och ser till att verkligen renovera köket. Det medför naturligtvis en tydlig fördel i form av ett kök som tilltalar dig estetiskt och som förhoppningsvis blir mer praktiskt och välplanerat. En annan fördel som många inte ens tänker på är att en köksrenovering höjer värdet på bostaden. Det är dock inte alla renoveringar som verkligen höjer värdet. Därför ska vi gå igenom vad det är som är viktigt att tänka på om du inte bara vill ha ett kök som du gillar, utan även vill se till att höja värdet på din bostad.

Neutralt är bäst

Om du vill renovera köket och samtidigt höja värdet är det viktigt att du ser till att välja en stil som kan tilltala den stora massan. Det är klokt att satsa på vitt eller åtminstone ljusa färger som är neutrala och kan passa in oavsett inredningsstil. På så sätt kan köket tilltala många spekulanter vid en visning. Det är också klokt att hitta en balans mellan den klassiska och den moderna stilen. Om du väljer att göra köket allt för modernt kommer det per automatik innebära att en del av dina spekulanter inte kommer att gilla vad de ser, och de kommer ha svårt att få köket att passa in i sina planer för bostaden. Samma sak gäller en annan del av spekulantskaran om köket görs allt för klassiskt eller allt för gammaldags. Om det går att hitta en fin balans mellan stilarna är det definitivt det bästa för värdet.

Ett vackert kök efter renoveringen.

Viktigt att inte köket är för gammalt

Vid en försäljning är det viktigt för bostadens värde att köket inte är allt för gammalt. Om du har ett relativt nytt kök som du vill rusta upp behöver du inte tänka så mycket på den saken, då kan du byta ut de delar som du upplever behöver bytas ut. Om det däremot är så att köket är väldigt gammalt, kanske från 1970-talet eller till och med ännu äldre, behövs en mer omfattande renovering. För att ha en möjlighet att få den värdehöjning du kanske söker i och med renoveringen, krävs att allt byts ut.

Det räcker inte med att sätta in nya skåpluckor och nya kökslådor. Du behöver byta ut såväl vitvaror som stommar och golv. Det finns flera anledningar till detta. En väldigt enkel anledning är att dagens luckor och lådor sällan passar de stommar som fanns för så många årtionden sedan. Vitvarorna från den tiden har troligtvis gjort sitt och sjunger nog på sista versen. Det är lika bra att göra en total förändring när du ändå har börjat. Först då får du ett funktionellt och praktiskt kök som dessutom är tillräckligt modernt för att kunna medföra en värdehöjning. Sannolikheten är också stor att det kommer göra köket både mer estetiskt tilltalande och enklare att arbeta i.