Meny Stäng

Låna pengar som arbetslös

Om du inte jobbar just nu är det förståeligt att ekonomin då är mer ansträngd än annars, detta hänger ju liksom ihop. Dumt nog så är det ofta i just sådana situationer som det är svårast att låna pengar för att lösa en tillfällig eller mer långvarig pengaknipa, eftersom banker och långivare kräver att man har ett fast jobb och en fast inkomst att betala tillbaka lånet med. Detta har man ju inte som arbetslös, vilket kan ställa till med problem hos många långivare. Det finns dock en del möjligheter att få låna pengar som arbetslös, och i denna artikel kommer några av dessa alternativ att presenteras.

Förslag på banker

Vänd dig till din vanliga bank

Om du vänder dig till en bank som du har ett långvarigt engagemang hos kan de nämligen se att du skött dina ekonomiska affärer på ett bra sätt. Detta kan därmed öka dina chanser att få lån av dem. Dock är detta inte alls säkert, men det brukar vara värt ett försök när du vill låna pengar som arbetslös. I regel kan storbankerna erbjuda de bästa priserna på lån för de allra flesta.

Ta ett smslån

Om du endast behöver låna mindre summor, kan ett smslån vara ett bra alternativ, då man i regel kan ta ett smslån även som arbetslös, dock inte hos alla snabblåneföretag, men hos vissa av dem. Om detta är ett bra alternativ eller inte beror dock på hur mycket du vill låna, eftersom man inte kan låna mer än 6 000 kronor till 10000 kronor som smslån i de allra flesta fall.

Ta ett lån med en medsökande

Om du har en partner, förälder eller någon annan som du kan ansöka om lånet tillsammans med, och denna person inte är arbetslös, kan det vara enklare för dig att få ett lån tillsammans med en medsökande.

Låna pengar som arbetslös

Vänd dig till en långivare som endast kräver en låg inkomst

Om du har a-kassa, vilket de flesta arbetslösa har, har du åtminstone någon inkomst, vilket gör att en del långivare som endast kräver en mycket låg inkomst kan tänkas låna ut pengar till dig. Dessa långivare är specialiserade på detta, men räkna med att detta kan bli något dyrare än att ta ett lån av en vanlig bank. I vissa fall har man dock inte så mycket att välja på, så räkna ut vad din årsinkomst från a-kassan egentligen är, och leta sedan efter passande långivare t.ex. med hjälp av sökmotorer.

Vänd dig till en pantbank

När man lånar pengar av en pantbank ger man nämligen pantbanken värdefulla föremål istället för att använda sin inkomst som säkerhet för lånet. Tänk på att om du inte kan betala tillbaka lånet till pantbanken inom utsatt tid så kan du riskera att bli av med det du lämnade som pant vid lånetillfället.

Tänk dock på

Att låna pengar som arbetslös är dock alltid riskfyllt, eftersom man har en relativt låg inkomst i de allra flesta fall. Om det inte är helt nödvändigt för dig att låna pengar som arbetslös rekommenderar vi därför att du undviker detta och väntar med att skuldsätta dig tills du hittat ett arbete igen. Detta gäller främst om det är ett lån med lång återbetalningstid du vill ta. Tänk på att du måste se till att ha pengar att betala tillbaka lånet under hela dess löptid. Detta kan man kanske inte alltid kan ta för givet om ens ekonomiska framtid är oviss. Jämför lån här.

Recension:
Låna pengar som arbetslös
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.3/5