Meny Stäng

Spara hos 4Spar

Företaget 4Spar erbjuder just nu en av Sveriges bästa inlåningsräntor på sparpengar, vilket förstås gör att många blivit intresserade av detta företag, samt av vad de egentligen kan erbjuda konsumenter. Därav har vi i denna artikel samlat ihop lite bra information om just detta, så att du kan försöka luska ut om 4Spar och deras tjänst skulle kunna passa dig.

Vad erbjuder 4Spar dig?
Det du kan få av 4Spar är:

  • Ett sparkonto med den högsta räntan just nu
  • Den höga räntan gäller från den första kronan du sätter in
  • Obegränsat antal fria uttag på ditt sparkapital, du låser alltså inte upp det på något vis
  • Tillgång till en nättjänst, som gör det enkelt att sköta allt kring sparandet på nätet själv

Hur skaffar man då ett sparkonto hos 4Spar?
Detta gör du enkelt via deras hemsida. Det finns enkla och tydliga instruktioner där för allt du behöver veta och göra.

Finns det några nackdelar med 4Spar och deras sparande?
Ja, det finns en viktig nackdel som man bör vara medveten om innan man sätter in pengar till dem, och det är att de pengar du sätter in till dem inte omfattas av den så kallade statliga insättningsgarantin. I praktiken innebär detta att skulle det te sig så illa att 4Spar som företag hamnar på obestånd och t.ex. går i konkurs, så kan du förlora dina sparpengar. Denna risk tar man inte alls på samma vis när man sparar via en vanlig bank, då dessa omfattas av insättningsgarantin, som gör att man får ut något åtminstone om något händer med företaget.

Att spara hos detta företag innebär därför en viss, högre risk, och detta bör man vara medveten om Dock så kompenseras man ju för denna risk med den högre räntan, men det är inte alla som tycker att detta är värt det. Därför vill vi verkligen understryka att du bör fundera på detta, så att du vet om du tycker denna risk är värd det eller inte.
Vidare kan du endast spara upp till 50 000 kronor hos 4Spar, vilket också kan vara bra att känna till.

Lite om företaget i allmänhet
4Spar ingår i en större koncern, 4Finance group, som verkar i Norden, och har konsumentkrediter och sparande som verksamhet. Bland annat lånetjänsterna Vivus och SMSCredit ingår i samma koncern. Man är verksam i bland annat Danmark, Finland, Lettland och Litauen, utöver Sverige.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000