Meny Stäng

Betalo

Betalo är ett av de första företagen i sitt slag i Sverige. För många svenskar är det dock fortfarande oklart vad Betalo egentligen gör, och om deras tjänst verkligen är användbar. Därför har vi satt ihop denna korta guide till Betalo, som vi hoppas hjälper till att reda ut dessa frågetecken:

Vad gör Betalo?

Med hjälp av Betalo kan du på ett enkelt och säkert sätt betala dina räkningar med hjälp av betal- och kreditkort som t.ex. VISA, Mastercard och American Express. Detta har ju förr inte varit möjligt, utan fram till att Betalo, och vissa andra, liknande tjänster infördes, var man tvungen att betala alla räkningar direkt från sitt vanliga konto.

Betalo

Varför skulle man då vilja använda kredit- eller betalkort för att betala räkningar?

Anledningarna till detta kan vara många. T.ex. kanske man får någon slags bonus, poäng eller andra förmåner när man använder kortet, för det finns ju många förmånliga kort på marknanden idag, eller så kanske man inte har tillräckligt med pengar på det konto som man annars använder för att betala sina räkningar, t.ex. sitt vanliga lönekonto. Anledningarna till att man väljer att göra detta varierar alltså, men du vet förmodligen själv om du någon gång velat göra detta eller inte.

Är det svårt att betala en räkning via Betalo?

Absolut inte! Detta kan du göra på bara några minuter genom att:

  • Ange vilket kort du vill betala med
  • Ange betalningsmottagarens postgiro- eller bankgironummer
  • Ange OCR- eller fakturanummer
  • Ange belopp
  • Ange vilket datum räkningen ska betalas

Du kommer att få ett kvitto på utförd betalning till din e-post när fakturan är betald.

Hur legitimerar man sig när man använder Betalo?

Detta kan man göra på två olika sätt: med hjälp av e-legitimation eller folkbokföringsadress i kombination med personnummer och lösenord.

Annat som kan vara bra att veta om Betalo

Du kan använda Betalos tjänst både via Internet och via mobilen, beroende på vad du föredrar.
Betalo och deras tjänst är helt oberoende, och står under Finansinspektionens tillsyn.
Betalo som företag grundades år 2011 och har sitt säte i Stockholm.
Man betalar en avgift på 2.5 % för att få räkningen betald via Betalo. Det är med andra ord inte helt gratis att använda tjänsten. Den som funderar på att börja använda tjänsten bör därför väga ihop detta med vad det är för förmåner man egentligen får när man betalar räkningar med kortet, dvs. hur mycket bonus eller liknande man får. Huruvida det är en lönsam affär att använda Betalo för fakturabetalningar eller inte kan nämligen variera beroende på detta.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000