Meny Stäng

Låna 20000 kronor

Klicka här för att låna 20 000 kronor utan säkerhet.
✓ Du lånar snabbt och enkelt. ✓ Ansök om 20 000 kronor direkt online. ✓ Pengarna insatta på ditt bankkonto.

Att låna 20,000 kronor kan vara lite knepigt eftersom 20 000 kronor är en lånesumma som inte går att ta hos de flesta företag som beviljar mindre krediter, t.ex. smslån, men å andra sidan kan det vara en för liten summa om man vill ta ett banklån av sin bank, då de flesta banker i sin tur har en minsta möjlig lånesumma. Det finns dock en rad företag som man kan vända sig till när man vill låna 20 000 kronor och i denna artikel berättar vi om några av de bästa av dem.

Rekommenderade låneföretag för dig som vill låna 20 000 kronor:

låna 20000

SevenDay, vars lån blivit mycket populära då de erbjuder alla låntagare en så kallad lägstaprisgaranti, dvs. en garanti på att lånet du tar hos dem blir billigast just hos dem. Har med andra ord mycket bra priser, och bör därför alltid has i åtanke för alla sorters lån.

Thorn, som är en mycket populär långivare för små lån. Du kan nämligen ansöka om lån på mellan 5000 kronor till 25,000 kronor, och det är väldigt lätt att ansöka. Dessutom väljer du själv vilken återbetalningstid du vill ha (mellan 12 till 60 månader), vilket gör att du med andra ord själv kan påverka hur mycket du betalar tillbaka på lånet varje månad. Väldigt bra! (Läs recension här)

Storbanken SEB som numera skiljer sig från de andra storbankerna genom att erbjuda alla, även de personer som inte är kunder hos dem sedan tidigare, prisvärda och bra banklån. Minsta lånesumman hos dem är faktiskt just 20,000 kronor, så vill du låna 20,000 kronor av ett mycket välkänt företag, kan SEB absolut vara ett bra val. Lånar du av dem, drar du nämligen nytta av alla fördelar man i regel förknippar med storbankerna, som pålitlighet och låga priser.

Leasy som specialiserar sig på mindre lån, och ger konsumenter möjlighet att låna mellan 5000 kronor och 25000 kronor av dem. Även hos Leasy kan du själv styra över återbetalningstiden, och det går riktigt snabbt att ansöka om lån hos dem, då låneansökan görs via Leasy’s hemsida (Läs recension här).

Låna 20000 kronor

Vad kan man göra om man inte lyckas eller vill låna 20,000 kronor av något av dessa företag?

I så fall rekommenderar vi att du gör en av följande saker:
1. Kontaktar din vanliga bank för att höra om de kan hjälpa dig låna 20,000 kronor på något vis. De flesta banker har trots allt någon slags lösning för detta för sina kunder, även om de inte alltid marknadsför den så mycket.
2. Använder de sökmotorer som finns på Internet för att hitta flera låneföretag som erbjuder lån i denna storleksklass. Det finns nämligen mängder av dem!

Vanliga önskemål i samband att man vill låna 20000 kronor

Denna lista visar de vanligaste önskemålen hos de som söker lån hos banker online:

 • En stor andel av låntagarna önskar att man kan låna utan UC.
 • Väldigt många önskar låna 20000 snabbt.
 • En del har betalningsanmärkning och undrar om de kan låna trots det.
 • Några saknar fast inkomst och kollar möjligheterna att få låna ändå.
 • Även frågor om man är helt utan inkomst, vilka banker som erbjuder lån då.
 • Flera stycken vill låna 20000 kronor direkt.
 • Även en och annan student behöver pengar och söker lån.

Vad man får för 20,000 kronor

Vad kan man göra för 20 000 kronor?

Vad skulle du göra om du hade 20,000 kronor över? Här har vi ställt samman ett par förslag vad man kan göra om man skulle få 20,000 kronor över en dag:

 • Resa bort till ett varmt land och koppla av i en vecka eller två.
 • Köpa en ny dator.
 • Renovera en del av lägenheten eller huset hemma.
 • Spara eller investera pengarna.
 • Skänka pengarna till välgörenhet.
 • Bjuda ut hela släkten på en fin restaurang.

Vilket förslag skulle Du välja?

Klicka för det val som du skulle göra och se resultatet av våra tidigare besökare har svarat.

Vad skulle du göra om du fick 20000 kronor?
 • Åka på en resa
 • Köpa ny dator
 • Renovera hemma
 • Spara eller investera
 • Skänka bort pengarna
 • Bjuda familjen/släkten på restaurang

Låna 20000 kronor utan UC

Att ta ett lån utan UC innebär att man vill låna pengar utan att Upplysningscentralen (UC) används för att ta en kreditkontroll. Upplysningscentralen är nämligen ett företag som erbjuder banker och låneinstitut kreditupplysningar om privatpersoner.

UC kontrollerar kundens personliga ekonomi och skickar vidare uppgifterna till beställaren (i det här fallet företaget ifrån vilka du ansökt om ett lån).

Kreditupplysningen har som syfte att fastställa om den som ansöker om lånet har möjlighet att återbetala/amortera av lånet inom den tid som lånet sträcker sig över. Det som UC kollar på är exempelvis: din månadsinkomst, dina uppskattade utgifter, om du har några eventuella betalningsanmärkningar dina skulder och slutligen din kreditvärdighet(som baseras på de tidigare uppgifterna).

Att ta ett lån trots betalningsanmärkning

Om du har fått en betalningsanmärkning kan det i vissa fall vara svårt att ta ett lån eller att handla på avbetalning. Detta gör i sin tur att det kan bli problem med att finansiera större inköp då det kräver att du sparar ihop hela beloppet innan du köper varan. Det finns dock banker som gör undantag från regeln att inte låna ut pengar till folk med betalningsanmärkningar. Detta är förstås en lättnad för alla dem som i grunden har en god ekonomi, men som på grund av olika anledningar har dragit på sig en betalningsanmärkning.

Det du däremot måste vara extra försiktig med är att ta på dig ytterligare skulder om du har fått en betalningsanmärkning, då dessa ska fungera som en varningssignal för både dig och för banken om man ekonomin bör ses över.

Att ta ett lån som student

Några som har extra svårt att ta ett lån är gruppen studenter. De har givetvis möjlighet att ta ett studielån via CSN, men utöver det så är deras möjligheter att få ett lån väldigt begränsad. Studenter har ju ofta låg inkomst och svag återbetalningsförmåga, tills dess att det kommit ut på arbetslivet och fått en fast månadslön.

Som student på högskola, universitet eller folkhögskola har du ju möjlighet att ansöka hos Centrala Studiestödsnämnden (CSN) om ett så kallat studielån. Då ställs det krav på dig att du ska klara studierna i ett visst tempo, och ett intyg krävs som visar att du klarat en viss uppsatt del av dina studier för att få fortsatt studiemedel från CSN. Räntan är låg – det är en stor fördel.

Hos en del banker skrivs det uttryckligen ut att de inte lånar ut till studenter. Ofta står det i låneansökan något i stil med:

”För att få låna ska du ha fyllt 18 år, ha en regelbunden inkomst, som inte får vara studiemedel, bidrag eller liknande.”

Detta gör ju såklart att alla studenter faller bort om man inte råkar ha ett välbetalt extrajobb vid sidan av sina studier.

Utan inkomst och låna 20000 kronor?

Om du någon gång varit ut arbete, arbetslös, så vet du hur det är att känna att pengarna inte räcker till. Idag finns det dock vissa möjligheter även för dig som saknar inkomst. Det finns banker/kreditgivare som faktiskt lånar ut pengar till konsumenter som saknar en fast inkomst.

Du kommer däremot inte undan att det är vissa krav som ställs på dig som låntagare. Bland annat måste du vara minst 18 år gammal och vara folkbokförd i Sverige. Vidare måste du vara ägare till ett mobilabonnemang. Om du sitter med en betalningsanmärkning kan det däremot vara svårt att få ett lån om du samtidigt saknar inkomst.

Om du nu saknar inkomst men inte har någon tidigare anmärkning så finns det fler alternativ. Hos vissa banker behöver man inte ha någon årsinkomst alls, medans andra banker iallafall kräver att du har en årsinkomst på runt cirka 10,000 kronor. Ofta får man räkna med att få betala en högre ränta än normalt om man lånar under sådana premisser.

Recension:
Låna 20000
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 5

Lånebelopp:

Låna 5000Låna 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Låna 25000Låna 200000