Meny Stäng

Låna till investering

Att investera, för att på lång sikt förbättra sin ekonomi, är något som intresserar många. Men det är samtidigt inte alla sokm skulle vilja investera som har de medel som krävs för att göra detta, då många investeringar kräver att man har pengar att satsa på detta. Därför börjar många fundera på om det kanske inte skulle kunna vara möjligt att låna pengar till investering, för att på så sätt göra verklighet av investeringsdrömmarna. Så hur ligger det egentligen till gällande detta: är det en god ide att låna pengar till investering eller inte?

Svaret är, kort och gott, att det beror på hur mycket av en risktagare man är. Alla investeringar, hur ”bombsäkra” de än kan verka, innebär nämligen någon form av risk. Vill man inte behöva betala av på ett lån, efter att det uppdagats att investeringen man gjorde inte var lönsam, eller till och med gjorde att man förlorade pengar, bör man därför absolut inte låna pengar till investering, då det inte på något sätt kan anses vara ett sk. ”säkert kort”, utan istället hellre spara ihop pengarna man vill investera med.

Låna pengar till investering

Är man däremot lite mer av en risktagare, och förstår att man behöver betala av lånet oavsett hur det går med själva investeringen (t.ex. för att man har andra investeringar man jobbar med parallellt, för att man ska få loss pengar snart, men inte har dem just nu), kan det vara en god ide att ta denna typ av lån.

Samtidigt bör man dock komma ihåg att många tar lån för saker som helt garanterat är förlustaffärer, t.ex. för att köpa en ny bil, som ju helt garanterat kommer att minska i värde med tiden, så ser man det hela så, är det inte så konstigt att man även väljer att låna för att kunna göra investeringar i vissa fall.

Låna till investering

Vad ska man då ta för lån om man tycker att man vill låna pengar till investering?
Det finns ingen särskild lånetyp för detta ändamål, som det gör för en del andra saker, utan den typ av lån man får ta i detta fall är i så fall ett blancolån, dvs. ett lån utan säkerhet. Detta innebär bland annat att du kan låna till precis vad du vill, dvs. även till blancolån, samt att du inte ens behöver berätta för långivaren vad du kommer att göra med pengarna. Du har alltså betydligt mer ”fria händer” när det gäller dessa lån, än vad du har gällande många andra lån.

Som tur är, kan man dock ta denna typ av lån hos väldigt många olika långivare, så chanserna att hitta ett riktigt förmånligt och bra blancolån är goda för de flesta. För att göra detta på enklaste möjliga vis, rekommenderar vi att du tittar på flera olika lånealternativ, hos flera olika långivare. Här på LånaPengarEnklare.se presenterar vi flera olika långivare som kan vara aktuella för många, så vi rekommenderar att du tittar runt här lite om detta är något du vill göra.

Tänk på
Du bör aldrig låna mer än vad du är helt säker på att du kommer att ha råd att betala tillbaka, då detta enbart kommer att leda till att du faktiskt försämrar din ekonomi i det långa loppet, vilket ju är själva motsatsen till vad man i regel vill åstadkomma när man gör investeringar.