Meny Stäng

Freedom Finance

Freedom Finance är en låneportal, där man kan komma i kontakt med flera olika långivare, via en och samma tjänst. Du kan låna mellan 5,000 och 600,000 kronor online via dem. De försöker hjälpa dig att hitta det mest lämpliga lånet för just dig. För Freedom Finance är faktiskt inte en långivare i sig, utan en portal som samlar och jämför olika långivare. Därför skiljer sig denna sajt ganska mycket från många andra lånesajter.

Så hur är det då egentligen? Är Freedom Finance ett seriöst företag?

Svaret är att JA, det är de, fast de inte erbjuder lån själva. Istället tittar de på vad det är du vill ha, samt på några uppgifter som du ger dem, och sedan försöker de hjälpa dig att hitta det mest lämpliga lånet för just dig. Detta gör de genom att skicka din ansökan vidare till den långivare som de anser passar dig allra bäst, och som de tror att du även har chans att få lån hos.

Låna hos Freedom Finance

Den stora fördelen med att använda denna tjänst är förstås att man sparar tid då man slipper kontakta många långivare på egen hand, och dessutom kan det ju vara så att man i slutändan tar sitt lån hos en långivare man kanske inte kände till sedan innan. Det ska även sägas att Freedom Finance faktiskt kan hjälpa av den som har svårt att få lån på annat håll av olika anledningar, så har du fått nej på annat håll tidigare, kan det vara en utmärkt ide att vända sig till just dem.

Låna pengar hos Freedom Finance

Vilka lån kan man då använda tjänsten för?

Tjänsten kan användas när man vill ta ett privatlån, ett bolån eller ett billån. Däremot lämpar sig tjänsten inte för andra typer av krediter.

Hur skickar man in sin ansökan?

Detta kan man göra på två sätt: Antingen via hemsidan, eller så kan man ringa till Freedom Finance, och lämna in en telefonansökan, beroende på vad man föredrar. Ringer du till dem, kan du också få råd och tips gällande din ansökan samtidigt.

Kan alla ansöka om lån via denna tjänst?

Nej, man måste uppfylla vissa grundkrav för att man ska kunna få ett lån av dem. Dels behöver man förstås vara myndig, dvs. ha fyllt 18 år, och man måste även ha en taxerad inkomst i Sverige som är minst 100 000 kronor under föregående taxeringsår. Vidare måste man vara fast bosatt i Sverige, dvs. folkbokförd här, och man ska inte ha några skulder hos Kronofogden. Däremot kan man ha betalningsanmärkningar, det betyder inte med automatik att din ansökan stoppas här.

Vad kostar då lånet man tar?

Detta kan vi med rak arm inte svara på, då räntorna sätts individuellt, vilket innebär att så väl din egen ekonomi som t.ex. vilken långivare det blir du hamnar hos i slutändan påverkar detta.

Hur betalas lån från Freedom Finance ut?

Alla lån du tar via denna kanal betalas alltid ut till ditt bankkonto. Du får givetvis själv ange vilket bankkonto du vill ha pengarna utbetalda till.

Vad krävs för att få ett lån av Freedom Finance?

Du måste:
– ha fyllt 18 år.
– Ha en taxerad inkomst på minst 100,000 kr/år.
– Sakna skulder hos Kronofogden.

>> Ansök om ett lån hos Freedom Finance

Bra att veta

Lite mer information om Freedom Finance.


Adress:
Freedom Finance Kreditservice AB
Box 1068
262 21 ÄNGELHOLM
Tel. 0431-47 47 00
info@freedomfinance.se
Org.nr. 556647-0737


Mer information om långivaren hittar du hos:
Hos Finansinspektionen
Hos alla Allabolag.se


Fler recensioner hittar du här:

BigBank Freedom Finance Leasy Lendo MyLoan Bank Norwegian Thorn