Meny Stäng

Klicklån

Klicklån är ett företag som skapats med ett kanske mer känt bolag. Det handlar om Thorn Svenska AB. Hos Klicklån kan du ansöka om lån snabbt och enkelt via webben. Det handlar om lån upp till 40 000 kronor, det vill säga relativt små lån som kan betalas tillbaka relativt snabbt.

Om Klicklån

Klicklån har alltså startats i samarbete med mer kända Thorn Svenska AB. Moderföretaget har många år på nacken. Thorn har funnits sedan 1969 i Sverige. Man har satsat på att erbjuda lån i den något lägre lånkategorin. Här kan privatpersoner låna upp till 40 000 kronor. Lånen betalas tillbaka på upp till 72 månader. Det rör sig med andra ord om lån som belastar privatekonomin under relativt kort tid. De lån som företaget erbjuder kan du ansöka om via ett formulär på hemsidan. Snabba svar utlovas och det är möjligt att signera avtalet digitalt med bank-id.

Låna online:

Vem kan låna?

Innan du ansöker om lån bör du undersöka om du uppfyller de grundläggande kraven. För att låna från Klicklån ska du ha fyllt 20 år. Du får inte ha någon betalningsanmärkning. Följaktligen får du heller inte ha skulder hos Kronofogdemyndigheten. Detta är de grundläggande kraven. Utöver detta kontrolleras givetvis din återbetalningsförmåga. En kreditprövning görs där man tittar på olika faktorer. Man tittar på inkomster, utgifter och disponibelt belopp. Först efter detta fattar man ett beslut. Anledningen är självklart att man vill undvika att kunderna hamnar i en skuldsättningsfälla.

Innan du ansöker om ett lån bör du själv fundera över förutsättningarna. Fundera över hur mycket pengar du brukar ha kvar efter att nödvändiga kostnader är borträknade. Du bör bara ansöka om lån om tillräckligt utrymme finns.

Klicklån

Vad gäller för lånen?

De lån som erbjuds sträcker sig från 10000 kronor upp till 40 000 kronor. När du ansöker om lånet anger du hur mycket du vill låna. Du väljer då också amorteringstid. Kortaste valbara tid är 12 månader. Längsta valbara tid är 72 månader. Om du lånar ett lägre belopp vill du troligen ha en kortare amorteringstid. Om du däremot lånar 40 000 kronor kanske du vill dela upp amorteringen på längre tid. Generellt är det klokt att välja en så kort återbetalningstid som möjligt. Det innebär dock inte att du ska välja en så kort amorteringstid att månadsbetalningarna blir högre än du klarar av. Naturligtvis ska du utgå från dina egna förutsättningar.

Räntan på lånet sätts individuellt. Ju bättre ekonomiska förutsättningar, desto lägre ränta. Notera dock att detta inte hör till de lägsta räntorna du kan hitta på marknaden. Det kan dock fortfarande vara ett bra alternativ om du har svårt att få ett lån med riktigt låg ränta.

Fördelar med Klicklån

Det finns som bekant gott om långivare idag. Frågan är därför vad som gör just Klicklån så bra. Vad är det som gör att du bör välja just detta företag?

  • Enkel ansökan

    Du ansöker genom att dra i ett par reglage och fylla i ett enkelt ansökningsformulär. Allt detta gör du på hemsidan. Det tar vanligtvis inte mer än en minut. Därefter skickar du in och en snabb kreditprövning görs. Ofta är detta tillräckligt för att beslut ska kunna fattas. Du får då normalt sett ditt besked direkt på skärmen. I vissa fall behöver långivaren lite mer information. Du får då besked om detta på skärmen. Långivaren kontaktar dig sedan via telefon.

  • Snabbt förlopp

    Efter att du har fått ditt besked behöver du signera avtalet. Det gäller förstås bara om du blivit beviljad lånet. Här kan Klicklån erbjuda en stor fördel i att möjliggöra digital signering. Du kan alltså signera lånavtalet med mobilt bank-id. Det är otroligt enkelt och går väldigt snabbt. Det gör också att dina pengar kan betalas ut snabbt. Hela förloppet från påbörjad ansökan till utbetalning blir därmed väldigt kort.

  • Få grundkrav

    Hos många långivare kan de grundläggande kraven tyckas många och svåra att uppfylla. Så är dock inte fallet hos Klicklån. Här ställer man egentligen bara krav på ålder samt att det inte får finnas betalningsanmärkningar. Naturligtvis ökar chanserna till lån med en hög inkomst. Det betyder dock inte att du inte kan ansöka även om du har en relativt låg inkomst.

Mer info om Klicklån hittar du här:

Recension:

Klicklån
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.8/5