Meny Stäng

Låna till bröllop

Den som ska gifta sig märker väldigt snabbt när man börjar planera bröllopet att detta kan bli en mycket dyr affär. Har man då inte sparat tillräckligt mycket, eller har pengar att ta någon annanstans ifrån, kan det bli nödvändigt att låna pengar till bröllop. Men går detta verkligen?

Svaret är att det gör det. Det finns förvisso ingen specifik, särskild bröllopslånetyp på lånemarknaden, men man kan ta ett vanligt blancolån, dvs. ett lån utan säkerhet för detta ändamål. Det fullt möjligt att låna till precis vad man vill.

Låna till bröllop

En annan sak som är bra med just blancolån är att det finns massvis av långivare som erbjuder dessa lån. Konkurrensen dem emellan är därmed stor, vilket gör att priserna på dessa lån har pressats en hel del. Vill man ta ett lån som är så billigt som möjligt, sett till räntor och avgifter, är därför möjligheterna till detta mycket goda, betydligt bättre än för många andra lånetyper.

Här på LånaPengarEnklare.se listas många av de bästa lånealternativen just nu, så du behöver inte ens leta vidare om du vill hitta ett både bra och billigt blancolån, utan du kan hitta många mycket bra alternativ direkt här på sajten.

Låna pengar till ditt bröllop

En sak som man dock ska tänka på om man bestämmer sig för att låna pengar till bröllop är att ett bröllop ju är över ganska snabbt, då det enbart rör sig om en dags festligheter. Det kan därför vara smart att inte välja en allt för lång återbetalningstid på dessa lån, för det kan vara ganska tråkigt att betala av på detta lån i flera år efter att bröllopet ägt rum. Kan du, försök därför hålla återbetalningstiden på ett lån som du tar till bröllopet så kort som det bara går.

Glöm inte heller att man kan minska utgifterna för mycket gällande bröllopet på olika sätt, genom att göra det mer budgetvänligt på olika vis. T.ex. behöver man kanske inte ha den lyxigaste maten OCH de lyxigaste och mest exklusiva blommorna OCH en superdyr bröllopsklänning från en dyr designer, utan man kanske kan nöja sig med något mindre exklusivt på någon av punkterna åtminstone, för att få ned kostnaderna. Detta gör då att man kan ta ett mindre lån än vad man hade kunnat annars, vilket förstås är positivt i så fall.