Meny Stäng

Låna 400,000

Det är inte alla förunnat att kunna låna 400,000 kronor. Det handlar om ett stort privatlån som bara vissa banker erbjuder. Du bör ha en hög inkomst och få andra lån för att lyckas bli beviljad lånet. I tillägg kan du förbättra chanserna genom att ansöka tillsammans med någon. Om ni båda har god kreditvärdighet har ni goda chanser.

låna 400000

Låna 400,000 kronor online:

Vänd dig till rätt bank

Det första steget är att ansöka om lån. Innan du kan göra det behöver du dock välja vilken bank du ska vända dig till. Ett tänkbart tillvägagångssätt är att ansöka via en låneförmedlare. Om du väljer det tillvägagångssättet behöver du inte göra några efterforskningar om bankerna innan. Om du däremot vill ansöka direkt hos en bank behöver du göra en del efterforskningar. Du behöver förstås undersöka vilka banker som erbjuder så här stora privatlån. När du väl vet det bör du ta reda på vad andra kunder säger om dessa banker. Det är viktigt att du väljer en bank som fått goda omdömen. Vidare bör du undersöka vilka räntor långivarna erbjuder. Du bör också läsa igenom villkor och krav. Det är onödigt att ansöka om lån där du inte uppfyller kraven.

Med ett så stort lån som detta blir räntan mycket viktig. Se därför till att jämföra räntesatser och andra kostnader. Du bör försöka välja en bank där avgifterna är så få och låga som möjligt.

Förbättra din kreditvärdighet

Undersök gärna din kreditvärdighet innan du ansöker om lån. Hos de olika kreditinstituten brukar det finnas tjänster som gör det möjligt för dig att se ditt kreditbetyg. Om du anser att det är lite svagt bör du försöka förbättra det. Det finns olika sätt att göra det. Du kan försöka höja din inkomst. Antingen kan du försöka förhandla upp din nuvarande lön eller skaffa ett extrajobb. Du kan också betala klart på öppna krediter. När de försvinner höjs omedelbart kreditbetyget. Du kan också vänta tills eventuella förfrågningar försvunnit. Alla dessa tre steg leder till bättre betyg i kreditprövningarna. Det är också detta som ligger till grund för bankens beslut om huruvida lån ska beviljas eller inte.

Anledningar till att lån nekas

400 000 kronor är mycket pengar. Det är långt ifrån alla som får positiva besked när de ansöker om så här stora lån. Om du får avslag på din ansökan kan det finnas flera anledningar.

  • Din kreditvärdighet är för svag
    Om detta är problemet bör du vänta ett tag innan du ansöker igen. Gör ditt bästa för att förbättra betyget. Följ ovan nämnda steg. Se till att inte ta några krediter dessförinnan.
  • li>Du har för många andra lån
    Vid en kreditprövning visas hur många andra lån och krediter du har. Du får också uppge i ansökan hur mycket du betalar varje månad. Om du har för många krediter eller för hög månadskostnad kan det leda till avslag. Vänta därför med att ansöka igen tills du blivit av med några av lånen eller krediterna.

    li>Din anställningsform är för osäker
    Många banker beviljar bara lån till tillsvidareanställda. Detta blir förstås ännu vanligare vid så här stora belopp. Om du är projektanställd eller har ett vikariat blir det i regel alltid avslag om du försöker låna 400000 kronor.

Recension:
Låna 400000
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.4/5