Meny Stäng

Lättast att få lån?

Många som ska ta lån och kanske är vana vid att inte bli beviljade detta överallt är förstås intresserade av att veta var det egentligen kan vara lättast att få lån. Vi vill därför tipsa om var och hur man – enligt vår erfarenhet – kan bli beviljad detta allra lättast.

 

Långivare som är väldigt flexibla

Dessa beviljar nämligen lån även till den med en svagare ekonomi på olika vis, och förvisso kostar det ofta lite mer att ta lån av dessa långivare, då de tar en större risk när de lånar ut pengar till sina kunder, som ofta räknas som ”svagare” på olika vis. Deras målgrupp är nämligen just personer som fått nej på annat håll, så har detta hänt dig, är det en mer ”liberal” och flexibel långivare du bör vända dig till.

Genom att använda en låneförmedlare

Låneförmedlare underlättar processen med att jämföra och hitta lån som är lätta att få. Via en ansökan och UC-kontroll kan en låneförmedlare plocka fram över 40 erbjudanden om lån från såväl långivare för smslån som privatlån. Även om kraven kan vara något högre hos en låneförmedlare än om du exempelvis ansöker om ett snabblån så är det en stor fördel att endast en UC hämtas. På så sätt får du möjligheten att jämföra olika långivare utan att din kreditvärdighet påverkas negativt. Vill du veta mer och jämföra låneförmedlare kan du göra det på Kreditium.se som listar alla förmedlare av lån i Sverige.

Genom att vara medveten om vilka brister man själv har

Om det är så att man har en väldigt låg inkomst eller kanske har betalningsanmärkningar kommer inte alla långivare att vilja låna ut pengar till en. Då är det bra att inte skicka iväg låneansökningar till vilka långivare som helst, utan att istället rikta in sig på långivare som har ett rykte om sig att gärna bevilja lån även till den med betalningsanmärkningar eller vad det nu kan röra sig om. Då kommer dina egna brister inte att sätta stopp för ansökan och göra det svårare för dig att få lånet, utan istället kommer det att vara allra lättast att få lån för dig hos dessa mer specialiserade långivare.

lättast att få lån

Genom att låna mindre belopp

Det säger sig egentligen självt att långivarna inte ställer lika höga krav på den som lånar lite mindre belopp som på den som tar ett väldigt stort lån. Håll därför gärna summan du försöker låna nere så mycket du kan, för detta kommer att öka sannolikheten för att lånet beviljas.

 

Genom att söka med en medsökande

Exempelvis din sambo, make eller maka och så vidare. Då är ju två personer ansvariga för lånet och långivaren tittar även på bådas ekonomi när det ska avgöras om lånet blir beviljat eller inte. För de flesta brukar det därför vara lättast att få lån tillsammans istället för separat.

Låna med en medsökande så blir det enklare att bli beviljad lånet.

Se även: studentlån och lån för pensionärer.

Recension:
Lättast att få lån
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.8/5