Meny Stäng

Låna till utbyggnad

När man bestämmer sig för att det egna huset och hemmet inte är stort nog, är det naturligt att man börjar fundera på en utbyggnad, om detta bara är möjligt på något vis. Men hur ligger det egentligen till med finansieringen av en utbyggnad, undrar många? Kan man ta ett bolån eller liknande för detta?

Svaret är att det kan man dessvärre inte. Detta kan tyckas konstigt för en del, för en utbyggnad brukar ju trots allt öka värdet på ditt hem, om utbyggnaden bara görs på rätt sätt. Trots detta har dock bolångivare, som t.ex. banker, bestämt sig för att inte låna ut pengar till utbyggnader som bolån, och det finns inte mycket du som potentiell låntagare kan göra åt detta. Det brukar därför inte löna sig att försöka övertala banken eller långivaren gällande detta.

Låna till utbyggnad

Finns det då inget man kan göra om man vill låna pengar till utbyggnad?
Bara för att du kanske inte har dessa pengar sparade betyder detta dock inte att det är helt kört. Man kan nämligen inte ta ett specifikt lån för just utbyggnader, men det finns många lån, så kallade blancolån, som du kan ta för vilket ändamål du vill. Då kan du förstås använda pengarna även till en utbyggnad om du vill det.

Blancolån är mycket förmånliga lån

Det finns nämligen massvis med företag som erbjuder denna lånetyp i Sverige idag, vilket gör att man kan komma över blancolån med mycket bra räntor, då alla dessa långivare försöker konkurrera med varandra med alla medel. Detta har i sin tur gjort att priserna på blancolån hos många långivare sänkts betydligt, för att övertyga låntagarna att välja just dem. Dessutom finns det massvis med bra tjänster som gör det möjligt för dig att jämföra priser på blancolån på ett enkelt och smidigt sätt, så att hitta det billigaste möjliga lånet brukar inte alls vara svårt, åtminstone om du har tillgång till Internet när du ska leta efter lånet, då det är via sökmotorerna på Internet som man hittar dessa jämförelsetjänster och kommer igång med att jämföra lån på ett smidigt sätt.

För många blancolån kan man vidare välja saker som vilken återbetalningstid man har själv, så möjligheterna att ”skräddarsy” lånen i viss mån är goda. Vill du betala tillbaka lånet under en lång tid (vilket brukar innebära en låg månadskostnad varje månad), går det därför utmärkt, men tillhör du å andra sidan typen som hellre blir av med lånet så fort det bara går, är även detta möjligt.