Meny Stäng

Privatlån

Idag finns det fler företag som erbjuder olika typer av privatlån än någonsin tidigare, vilket på ett sätt är bra, då man då har flera valmöjligheter, och inte nödvändigtvis måste vända sig till banken, som man gjorde förr, när man ska ta lån. Dessutom har den stora konkurrensen på lånemarknaden drivit ner priserna på privatlån, så lån är idag förhållandevis billiga i jämförelse med hur det var förr.

Belopp för privatlån

Samtidigt innebär dock det stora utbud av olika långivare på privatlånemarknaden att det kan kännas väldigt förvirrande att hitta den rätta långivaren när man väl ska ta lån. Därför kommer här några tips på vad du ska tänka på när du tar ett privatlån, så att du förhoppningsvis hittar den bästa långivaren för just dig:

Priserna varierar väldigt mycket

Detta innebär att man kan få betala väldigt mycket mer för lånet om man väljer ”fel” långivare, så att säga. Att lägga lite tid på att faktiskt jämföra olika lån med varandra, framför allt prismässigt, men även annars, är därför att rekommendera. Många gör detta på egen hand, men vill du göra det lite lättare för dig själv, kan du även använda vår automatiska lånejämförelsetjänst för att göra detta. Det finns massvis av automatiska jämförelsetjänster på nätet, där olika lånealternativ listas i prisordning. Det är därför väldigt lätt att se vilket lån som egentligen är det allra billigaste.

Privatlån

Du kan kanske inte få lån överallt

Detta gäller framför allt den med lite svagare ekonomi. Vissa banker ställer nämligen betydligt högre krav än andra på sina låntagare, vilket innebär att t.ex. den som har en betalningsanmärkning inte kan få lån överallt, och det samma gäller den med väldigt många lån sedan innan, eller med låg inkomst. Fundera därför på hur lätt du tror att det är för just dig att få lån. Tror du att det är svårt av någon anledning, försök rikta dig in på banker som är lite mer generösa i sin kreditgivning (dessa hittar du här på sidan).

Fundera på om du kan få några rabatter

Detta är framför allt någon man ska göra om det är lite större lånesummor man tänkt låna. En del kan nämligen få olika rabatter tack vare medlemskap i fackförbund eller liknande, och den ränterabatt man kan få kan vara ganska betydande, framför allt om man tar ett större lån. Så kolla upp om du har några sådana möjligheter!

Läs alltid villkoren för alla lån som intresserar dig

Detta tycker förstås många är jättetråkigt, och det kan därför vara något man helst hoppar över, men glöm inte att finns det något mindre förmånligt med lånet i fråga, så kommer detta att framgå i lånevillkoren. Det är därför en utmärkt ide att läsa dem, från början till slut, för att ta reda på vad som egentligen gäller. Gör man detta, kan man ofta även märka tydliga skillnader på två olika lån, som till en början kanske verkade väldigt lika varandra, men som faktiskt inte var det.

Andra låntyper:
Seniorlån
Internetlån
Konsumtionslån
Annuitetslån
Privatlån

Recension:
Privatlån
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.7/5