Meny Stäng

Billån

Drömmer du om en ny bil? Kommer du att behöva låna pengar till den? Då kan det vara bra med en genomgång på vad du behöver fundera på inför ett billån. Här har vi samlat våra bästa råd och tänkvärt inför bilköpet.

Billån

Innan man går till banken med ett lönebesked eller något annat slags bevis på sin inkomst ska man ta dig en funderare på hur det kommer att påverka sin situation att ha en bil. Att äga en bil kommer belasta ekonomin med lånets ränta och amorteringar, men det är bara början. Som bilägare kommer du också att ha utgifter för bensin, bilskatt, underhåll, reparationer, vinterdäck samt bilförsäkring. Så om du endast har räknat på vad själva lånet kommer att kosta dig, rekommenderar vi dig att räkna om och inkludera alla kostnaderna för att bli medveten om de faktiska totala utgifterna. Därmed kan du göra en bättre bedömning av hur stort billån din ekonomi klarar av.

Jämförelse av billån

Vad gäller själva lånet är tipset att kolla runt ordentligt innan du bestämmer dig för vilken bank du ska ta lånet hos. Detta kan man göra enkelt via nätet, eller så kan du besöka eller ringa olika banker för att få ungefärliga erbjudanden.

Billån - ta ett lån online

Det finns några alternativ alternativ för billån, från vanliga billån hos banken eller specialiserade billån hos onlinebanker.
Det kan röra sig om företag som lånar ut pengarna till dig om du har själva bilen som säkerhet, till företag som lånar pengar till dig trots att du saknar fast inkomst eller har betalningsanmärkningar. Har du koll på vad din ekonomin klarar av det är det fritt fram att leta efter det mest fördelaktiga lånet.

Ett bra start kan vara Freedom Finance. Detta är ett företag som specialiserat sig på att jämföra olika bankers lånealternativ. Deras tjänst är gratis, och ger en bra överblick över var man kan hitta ett billigt lån. Det fungerar dock bara på summor upp till 350 000 kr, så ska det vara ett högre lån än det behöver du gå till bankerna var för sig.

Vissa biltillverkare samarbetar även med utvalda banker. I de fallen kan man ofta enklare få ett lån vid när man köper bilen. Detta kan dock variera mycket, men kan vara värt att kolla upp.

Diskutera billån hos Familjeliv.