Meny Stäng

Collector

Den svenska finanskoncernen Collector AB tillhandahåller flera bra produkter och tjänster för svenska konsumenter. I denna artikel tänkte vi berätta lite om dessa produkter, samt om företaget Collector i allmänhet, för att du lättare ska kunna avgöra om Collector kan erbjuda något som passar dig.

Lite om Collectors bakgrund

Collector startades så tidigt som år 1999, av tre svenska grundare, som tidigare hade jobbat på statligt ägda Securum, som var verksamt under finanskrisen. Man visste därför gott och väl vad både företag och konsumenter behövde i ekonomiskt svåra tider. Detta gjorde att man snabbt blev populära, och Collectors VD Lena Apler valdes därför bl.a. till Årets Västsvenska Entreprenör år 2009.
Lena Apler är fortfarande VD för företaget, och man har idag nästan 300 anställda, samt sitt huvudkontor i Göteborg. Dock har man även lokalkontor i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Malmö.

Tyngdpunkten verksamhetsmässigt var länge företagskunderna. För dessa erbjuder man nämligen tjänster som kredithantering, factoring, fakturalösningar och mycket annat. Idag är dock även privatmarknaden, dvs. de produkter som Collector erbjuder privatpersoner, betydande. Privatkunder kan idag ansöka om lån, spara hos Collector samt få ett Mastercard av företaget.

Lite om tjänsterna för privatpersoner

Eftersom vi antar att de flesta som läser detta är intresserade av Collectors privatmarknadsprodukter, kommer här lite mer detaljerad information om dessa:

Lånet

Tar du ett lån av Collector, kan du låna upp till 150 000 kronor av dem, med mellan 2 och 10 års återbetalningstid. Man måste vara minst 20 år gammal för att få lånet, ha en fast inkomst på minst 120 000 kronor, och sakna betalningsanmärkningar. Dessutom måste man vara folkbokförd i Sverige idag, och ha varit detta under de föregående 24 månaderna minst.

Räntan på ett Collectorlån sätts alltid individuellt, och beror på din egen ekonomiska förmåga. Lånet kan återbetalas i sin helhet när du vill, under lånets löptid, utan att det kostar dig något extra.

Korten

Collector erbjuder två olika Mastercard kreditkort. Man kan få krediter kopplade till båda dessa, upp till 100 000 kronor på det ena (Collector Easyliving kortet) och upp till 30 000 kronor på det andra (Collector Easycard). Krediterna är alltid räntefria under en viss period, så det kostar dig inget att utnyttja dem under en kortare period.

Korten kostar 195 kronor per år, och för detta pris ingår en mängd olika förmåner i ”paketet” också, som t.ex. avbeställningsskydd och reseförsäkring när du betalar för en resa med kortet och så vidare.

Sparande

Collector erbjuder även privatpersoner möjligheten att spara via dem. De omfattas av den statliga insättningsgarantin, så dina sparpengar är säkra hos dem, åtminstone om du sparar mindre än 100 000 euro, vilket de flesta förstås gör.

Räntan på sparpengarna är högre än hos många banker och liknande, men är rörlig, så den kan komma att ändras emellanåt. Du kan sätta in pengar hur ofta du vill på ditt sparkonto, och även ta ut pengar hur ofta du vill från det utan att det kostar dig något extra. Du kan välja att binda sparpengarna under en viss period om du vill det, mot en högre ränta.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000