Meny Stäng

Ferratum

Idag är det väldigt populärt att ta små lån, på mindre summor, för olika ändamål. Dessa lån kan ha olika namn, från smslån till snabblån och minilån, beroende på vem du tar lånet av. En av de mest populära lånegivarna för mindre lån just nu är Ferratum, som erbjuder både väldigt små (från 500 kronor), till lite större (upp till 15 000 kronor) lån, helt utan säkerheter, borgensmän och liknande. I denna artikel kommer vi att berätta lite mer om just Ferratum och deras lån, så att du kan avgöra om detta är en lånegivare som passar dig eller inte.

Vem kan ansöka om lån av Ferratum?

För att få ett lån av Ferratum måste du vara minst 21 år gammal samt vad som kallas för kreditvärdig. Detta innebär att du inte får ha t.ex. kreditanmärkningar eller liknande, då kommer din låneansökan nämligen inte att beviljas. Du måste ha både ett telefonabonnemang samt ett bankkonto i ditt eget namn för att allt gällande låneprocessen ska fungera felfritt.

Dessutom måste du ha en deklarerad inkomst på minst 24 000 kronor per år.

Hur ansöker man?

Du kan ansöka om lån från Ferratum via sms eller via deras hemsida, beroende på vad som känns smidigast för dig.

ferratum

Bra att veta

Om det är första gången du lånar av Ferratum kan du göra detta helt kostnadsfritt (och då menar vi verkligen kostnadsfritt! Inga dolda räntor eller liknande tillämpas, och den effektiva räntan är alltid 0%). Detta förutsatt att du lånar upp till 4 000 kronor, under max. 60 dagar.

För de större lånen hos Ferratum gäller en länge återbetalningstid. Lånar du upp till 15 000 kronor eller däromkring, kan du nämligen ha en så lång återbetalningstid på lånet som 15 månader.

När du ansöker om lån av Ferratum får du svar inom 15 minuter, förutsatt att du ansöker om lånet under Ferratums öppettider, som är måndag till fredag mellan 8-21 och 11-17 under helgerna.

Lite om Ferratum

Ferratum som företag är baserat i Finland, där man var först i landet, samt även först i Europa faktiskt med att starta upp snabblånemarknaden, grundades år 2005, och finns nu i 20 olika länder. Totalt har man 200 anställda ungefär, samt 1.5 miljoner lånekunder sedan start. Med andra ord är Ferratum på alla sätt och vis en av jättarna i branschen, på gott och ont! Många tycker dock att det känns tryggt att låna av ett så känt och ansett låneföretag som Ferratum.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000