Meny Stäng

Kundfinans

Den så kallade snabblåne- eller smslånemarknaden är enormt stor i Sverige idag, vilket lett till att många tycker att det är svårt att ha koll på alla lånegivare man kan välja emellan när man vill ta ett smslån. En populär, men ganska okänd lånegivare för smslån i Sverige idag är Kundfinans. Vi tänkte därför presentera detta företag lite närmare, så att du själv kan avgöra om detta är en lånegivare som passar dig eller inte.

Några av fördelarna med att låna av just Kundfinans

Kundfinans.se tillämpar inga dolda avgifter, det är därför väldigt lätt att se exakt vad lånet kostar.
Avtalen man ingår när man tar ett lån av Kundfinans är också enkla och lättförståeliga på alla sätt, vilket inte alltid kan sägas om vissa av Kundfinans konkurrenter.
Det går även lätt och snabbt att ansöka om lånet, som du också kan få väldigt snabbt.

Bra att veta om företaget Kundfinans

Företaget startades år 2006, så man har några år på nacken. Sedan dess har man beviljat lån till mer än 100 000 olika låntagare, så detta är en stor kreditgivare i Sverige, trots att man kanske inte är lika kända via marknadsföringsmaterial som vissa av konkurrenterna.

Givetvis följer Kundfinans alla regler som finns i Sverige för finansiell verksamhet, kreditgivning och så vidare. Detta oavsett om det är Konsumentverket eller Finansinspektionen som satt reglerna. Man är registrerad hos Finansinspektionen, och bedriver på alla vis vad man kallar en ansvarsfull kreditgivning.

Vem kan då få lån av Kundfinans?
Givetvis ställer Kundfinans, precis som alla andra lånegivare, vissa krav på dem som kan ta lån av dem. Dessa är för närvarande:

  • Att du måste ha fyllt 18 år, dvs. vara myndig
  • Att du måste vara svensk medborgare
  • Att du måste bli godkänd när en kreditupplysning görs. Detta innebär att du måste ha en ordnad ekonomi, tjäna minst 100 000 kronor om året, och så vidare. Kundfinans lånar inte ut pengar till personer som har betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden eller liknande, så har du detta, måste du vända dig till en annan lånegivare.

Dessutom krävs det att du har en giltig e-legitimation, då detta används i samband med att du ansöker om lånet. Skulle detta dock inte finnas, kan Kundfinans lösa detta ändå, men det brukar bli mer invecklat, eftersom identifieringen då görs via ett telefonsamtal.

Hur mycket kan man då låna?
Det beror lite på om du är ny kund eller en återkommande kund, eftersom olika lånebelopp är möjliga för olika kundtyper. Om du är ny kund hos Kundfinans, dvs. aldrig har tagit ett lån av dem förr, kan du låna upp till 3 000 kronor av dem, minsta lånesumman är dock 500 kronor. Den som är återkommande kund, dvs. har tagit lån av Kundfinans förr, kan dock låna mer, ändå upp till 10 000 kronor, vilket ju är en riktigt stor summa i sammanhanget.

Återbetalningstiden på lånet kan du välja själv, på mellan 30 och 90 dagar, beroende på vad som funkar bäst för dig.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000