Meny Stäng

Lånbutiken

Nya låneföretag tillkommer hela tiden på den svenska lånemarknaden. Ett av de senaste tillskotten på den svenska lånemarknaden är Lånbutiken, som förmodligen just därför är en långivare som intresserar många. Men är det verkligen en bra ide att ta ett lån av Lånbutiken eller inte?

Här kommer lite information om denna långivare som vi hoppas ska hjälpa dig fatta ett beslut kring detta på egen hand, då vår åsikt är att Lånbutiken är en långivare som passar en del, men inte alla.

Vad kan man ta för lån av Lånbutiken?

De lånesummor man kan välja mellan ligger på mellan 1000 kronor och 12000 kronor, så valmöjligheterna storleksmässigt är stora. Man kan även välja mellan flera olika återbetalningstider på lånet (30 dagar, 60 dagar och 90 dagar), dock är 3 månader den längsta möjliga återbetalningstiden.

Bra att känna till

Lånbutiken godkänner att man förlänger återbetalningstiden vid behov. Detta sker mot en extra avgift, men är lätt ordnat, allt man behöver göra för att förlänga återbetalningstiden är nämligen att kontakta företaget.

För nya kunder, som inte lånat av Lånbutiken tidigare, finns just nu ett särskilt förmånligt erbjudande, som går ut på att man kan ta sitt första lån helt räntefritt, förutsatt att man lånar upp till 2000 kronor. Det enda man betalar om man utnyttjar detta erbjudande är en uppläggningsavgift på 200 kronor, vilket är väldigt billigt i sammanhanget.

Lånbutiken tillämpar inga så kallade dolda avgifter, vilket kan förekomma för en del andra snabblån dessvärre. Istället kan man lätt och snabbt se exakt vad lånet kommer att kosta en, när man tar en titt på låneinformationen på Lånbutikens hemsida.

Ingen UC tas i samband med att man ansöker om ett lån från Lånbutiken.

Om själva företaget Lånbutiken

Lånbutiken ägs av Risicum Capital AB, så man har ganska mycket gemensamt med den redan etablerade snabblånetjänsten Risicum. Detta är dock bra, eftersom Risicum har lång erfarenhet av snabblånebranschen, vilket är ett trygghetstecken, och detta märks även på Lånbutiken, som tur är.

Risicum Capital AB ingår i sin tur i en koncern vid namn Dollar Financial Group, som är ett av de ledande konsumentkreditföretagen i hela världen. Dollar Financial Group är ett enormt stort företag, men över 5000 anställda totalt, i 10 olika länder.

Givetvis följer man alla lagar och regler som ställs på kreditgivare i Sverige idag.

Vem kan då få ett lån av Lånbutiken?

För att bli beviljad ett lån av denna långivare bör du vara minst 20 år gammal, sakna betalningsanmärkningar, ha en årsinkomst på minst 24 000 kronor, och kunna uppvisa en vettig kreditupplysning. Väldigt många kan därför få lån av Lånbutiken, men detta är alltså inte en långivare som vänder sig till de allra svagaste låntagarna.

Jämför lån:

Lån 5000Lån 30000
Låna 10000Låna 50000
Låna 20000Låna 100000
Lån 25000Lån 200000