Meny Stäng

Swedbank privatlån – Så funkar det

Swedbank är en av våra storbanker, med allra flest kunder, så det är inte konstigt att de även är ett populärt val när man ska ta ett privatlån och låna pengar till t.ex. en bil, båt, husvagn, husbil, till att renovera där hemma eller något annat.

Det finns vidare några fördelar med att vända sig just till Swedbank när man ska ta ett privatlån. I denna artikel kommer vi att berätta lite om några av dessa fördelar, så att du kan avgöra om detta kan vara en lånegivare som passar dig eller inte.

Många olika typer av privatlån

För det första har Swedbank inte bara en lånetyp för privatlån, utan flera. Detta innebär att man kan ta särskilda lån för att just köpa bil, men även för att köpa t.ex:

  • En båt
  • En motorcykel
  • En husvagn eller en husbil
  • En snöskoter

Förslag på långivare:

Privatlån

Och tar man då dessa särskilda lån, används det man köper som en säkerhet för lånet, vilket gör att man kan få en mer förmånlig ränta än vad man hade fått annars, så det är jättebra.
Swedbank har även särskilda Swedbank privatlån för den som vill låna till renovering, men vill man låna till något helt annat, utöver de saker som vi nämnt ovan, så går även det bra. Då kan man dock inte ta ett av speciallånen, med lägre ränta, det är den enda skillnaden.

Större möjlighet att få lån

Detta gäller dock bara om du har ett engagemang av något slag sedan innan i Swedbank. Då tar nämligen Swedbank hänsyn till detta även när du ansöker om ett nytt lån, vilket kan öka dina chanser att få ett nytt lån. Så framför allt kunder som redan är kunder i Swedbank bör absolut även överväga dem så lånegivare när de behöver ett lån! Lånebeloppen varierar mellan 30000 kronor upp till 350,000.

Flexibla återbetalningstider

När du tar ett Swedbank privatlån får du nämligen själv avgöra vilken återbetalningstid du skulle vilja ha på ditt lån, inom vissa satta gränser förstås. Dessa gränser är för närvarande 1 till 12 år, men även detta ger ju stora valmöjligheter. Glöm inte att genom att ändra återbetalningstiden kan du ofta påverka din månadskostnad på lånet ganska mycket, eftersom en kort återbetalningstid ger en högre månadskostnad (men du blir å andra sidan av med lånet snabbare) och en lång återbetalningstid ger en lägre månadskostnad.

Tydlig låneinformation

Vissa lånegivare tillämpar olika gömda och tillkommande avgifter, men det gör inte Swedbank, som istället är mycket tydliga med vad deras lån kostar. Det är därför enkelt att se vad respektive lån kommer att kosta dig redan i förväg, med hjälp av Swedbanks kalkylatorer och andra hjälpmedel, vilket innebär att du slipper jobbiga ekonomiska ”överraskningar” i efterhand, något som uppskattas av många.

Recension:
Swedbank privatlån
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.4/5