Meny Stäng

Låna trots skulder

Om du redan ha skulder sedan tidigare, kan det vara så att det blir svårare för dig att ta nya lån, då de flesta långivare helst inte ser att du har en allt för stor lånebörda sedan innan för att bli beviljad lån. Men är det verkligen helt kört att få lån om man har skulder sedan innan?

Svaret är att det är det inte, men man kan tyvärr inte ta lån av alla långivare, då alla inte kommer att gå med på att ge dig lån under dessa förutsättningar. Men det finns vissa långivare man fortfarande kan få lån av. Framför allt kan detta vara din vanliga bank, där du kanske har andra engagemang, som t.ex. sparkonton, aktiedepåer eller liknande. Då kan ju dessa medel användas som en slags säkerhet för det nya lånet. Om du vill låna av banken och redan har skulder, bör du dock börja med att boka ett möte hos dem, och förklara din situation, som t.ex. varför du behöver lån nu, vad du tog de tidigare lånen till, och så vidare.

Vi rekommenderar dessa banker:

Ett annat alternativ kan vara att vända sig till en ny långivare, som har något lägre lånekrav än de flesta banker. Detta är långivare som även lånar ut pengar till dem med betalningsanmärkningar, samt andra som av andra anledningar har lite svagare ekonomi. Nackdelen med att göra detta är dock att lån hos sådana långivare i regel är dyrare än andra lån, eftersom de tar en större risk än andra långivare genom att låna ut pengar till dem med svag ekonomi. Detta kompenserar de i regel med att ta ut högre priser för lånen.

Låna pengar trots skulder

Om du ändå vill ta ett lån av en sådan långivare, är det i regel lätt att hitta dem med hjälp av sökmotorer. Så ta en valfri sökmotor till hjälp för att leta upp några olika långivare som kan låna ut pengar till dig trots att du har skulder, jämför dem och se vilken av dem som passar just dig och dina behov bäst.

Undantag

Om det är så att du vill låna pengar av en ny bank för att lösa gamla lån och göra dig av med gamla skulder med hjälp av det nya lånet, är lånegivarna i regel mer tillmötesgående än om du bara vill ta ytterligare ett lån. Om så är fallet, bör du därför vara i kontakt med den du ansöker om lån av, för att berätta detta. Det kan nämligen öka dina chanser att få låna pengar trots skulder!

Recension:
Låna trots skulder
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.1/5