Meny Stäng

Tio enkla extraknäck

10 extraknäck

Om du behöver tjäna lite extra, antingen tillfälligt eller under en längre period, är det bästa sättet att göra detta på, om du inte kan öka din vanliga lön på något vis, att skaffa ett extraknäck. Men vad finns det egentligen för olika typer av extraknäck att välja mellan? Här kommer 10 tips på extraknäck som finns i många områden, som vi hoppas ska hjälpa till att guida dig i rätt riktning, för att du ska kunna hitta det rätta extraknäcket för just dig:

1. Klipp gräs eller skotta snö

Gräsklippning och snöskottning, beroende på vilken årstid det är, är något som fler än vad man skulle kunna tro behöver hjälp med. Dels är det många som verkligen inte gillar dessa sysslor, och därför hellre ser att någon annan utför dem åt dem, sedan finns det även de som inte riktigt har tid till att klippa gräs och skotta snö, och det finns även äldre människor som helt enkelt inte kan utföra sådana sysslor själv, alla dessa grupper kan vara potentiella kunder för dig. Många hittar personer som man kan hjälpa med dessa sysslor genom att helt enkelt fråga runt i närområdet där man bor, men man kan även sätta upp lappar på anslagstavlor och liknande, för att få personer som är intresserade av att få hjälp med detta att ringa en själv.

2. Hundvakt/ kattvakt

Erbjud tjänster som hundvakt, kattvakt eller skötare av andra djur. Perfekt för djurvännen, men på mindre orter kan det vara svårt att hitta så pass många kunder att man kan tjäna pengar på detta regelbundet. Passar därför bäst för den som bor på en lite större ort.

3. Jobba i kiosk

Hör med matbutiker och kiosker och liknande i ditt närområde om de behöver extra personal. Det är nämligen väldigt vanligt att de behöver detta, bara för några extra pass då och då, och jobbar man t.ex. på kvällar och helger, brukar OB-tilläggen vara riktigt bra!

4. Sitt barnvakt

Att sitta barnvakt är också något som är populärt bland dem som letar efter extraknäck. Gör man detta under kvällstid för mindre barn, brukar det nämligen inte vara ett så krävande jobb, men efterfrågan brukar finnas på de flesta orter, för vilken förälder behöver inte en barnvakt då och då?

5. Använd dina förmågor

Om du är duktig på något, som att skriva, göra hemsidor, baka eller liknande, försök hitta på sätt att göra dessa intressen och kunskaper till ett extraknäck genom att erbjuda andra dessa tjänster. Varför inte bygga hemsidor åt andra eller sälja dina bakverk, om du ändå gillar att lägga tid på detta?

10 extraknäck

6. Ehandel

Starta en nätbutik. Har du en ide om något som du kan skaffa fram, som det skulle finnas en efterfrågan efter på nätet är det nämligen enklare än någonsin förr idag att starta och driva en nätbutik. Man behöver trots att vissa tror det därför inte alls vara ett proffs på datorer eller nätet för att klara av detta. Men det är viktigt att du gör en affärsplan innan du sätter igång!

7. Reklamutdelare

Att dela ut reklam är också något som man ständigt kan göra på de allra flesta orter. Det är förvisso ett tufft jobb, men det är flexibelt i viss mån, och man får motion samtidigt!

8. Starta en blogg

Att blogga eller starta en hemsida och försöka tjäna pengar med hjälp av den kan också vara ett alternativ, framför allt för den som gillar att skriva, eftersom det är ganska lätt att hitta annonsörer för olika webbsidor idag. Tänk dock på att inkomsterna inte brukar vara så stora i början, så väljer du detta extraknäck, kan det ta lite tid innan du börjar tjäna lite mer pengar än kaffepengar! Detta är därför endast ett alternativ för den verkligt tålmodiga!

9. Sälj saker på loppmarknad

På många orter finns det loppmarknader där man kan hyra bord och sälja sina egna saker, eller så kan man förstås samla ihop saker från hela bekantskapskretsen och sälja. 

10. Jobb som extrapersonal

Inom äldrevården behövs det, precis som i matbutiker, extrapersonal nästan hela tiden, och för vissa av de uppgifter som utförs behövs ingen utbildning. Så att vända sig till den instans som ansvarar för äldrevården i din kommun kan också löna sig!

Har du fler tips? Hör gärna av dig till oss på Lånapengarenklare så kan fler ta del av dina idéer på extraknäck.

Recension:
Extraknäck
Betygsatt av: LånaPengarEnklare.se
Betyg: 4.9/5