Meny Stäng

Hur fungerar ett billån?

Många drömmer om att skaffa lägenhet, hus eller bil men det är inte alltid enkelt att spara ihop pengarna så snabbt. Det finns andra vägar att gå och få hjälp med att få ihop pengarna till en bil.

Fördelar med att äga en bil

Att äga en bil är inte det billigaste och det kan kosta en del att bara köpa bilen. Men en bil underlättar vardagen väldigt mycket och därför kan det vara värt att lägga så mycket pengar på en bil. Man kan ta sig ifrån en plats till en annan mycket snabbare, man slipper tåg- och bussbyten och mycket annat krångel. Det underlättar även att ha bil när man har barn och när man behöver storhandla. En bil är verkligen en lönsam investering för människans bekvämlighet, men det är inte alltid lätt att få ihop en sådan stor summa under en kort tid och det kan ta tid att spara. Med ett billån behöver man däremot inte spara pengar eller vänta länge för att kunna köpa en bil och idag erbjuder de flesta banker på marknaden billån för den som är sugen på att köpa en bil men inte har råd. Man har också möjligheten att välja om man vill låna pengar till en ny eller begagnad bil.

Låna pengar till att köpa en ny eller begagnad bil

Väljer man att låna pengar till en ny bil är det bästa alternativet att göra det via en bilhandlare/bilfirma, då bilfirmorna har egna banker som de samarbetar med. När man köper en ny bil kan man låna upp till 80 % av kostnaden, resterande belopp får man lägga ut själv eller betala in med en inbytesbil (om man har en bil man vill byta ut).

Man kan enkelt ansöka om billån på plats hos bilhandlaren och man får besked inom några minuter. Det finns även många bilhandlare och bilfirmor som erbjuder begagnade bilar och det går även där lika bra och lika enkelt att söka om billånet på plats hos bilhandlaren. Alltså måste man inte köpa just en ny bil hos en bilhandlare, utan du väljer själv vilken bil du vill ha och de hjälper dig med lånet.

Att köpa en bil av en privatperson

Vill man däremot köpa en bil av en privatperson så får du istället själv ansöka om ett privatlån för en bil. Det går till precis som ett vanligt lån där man går in till banken eller söker via deras hemsida och även där får man svar på endast några få minuter.

Ett billån fungerar precis som ett vanligt lån där du har en månadskostnad som du betalar av inklusive en ränta. Och beroende på vad man har för kreditvärdighet får man olika räntevillkor.