Meny Stäng

Jobb för dig som vill arbeta hemifrån

Det finns flera olika arbeten som passar dig som vill arbeta hemifrån. Här tar vi upp en del av dem. Flera av dem kan göras via telefon, andra behöver man en dator eller surfplatta för att man ska kunna utföra.

Säljare

Olika säljjobb går i regel utmärkt att göra hemifrån. Man kan antingen sälja saker till företag eller till privatpersoner. Det kan vara försäkringar, verktyg eller helt andra saker. Ofta har man en lite lägre grundlön som kan vara fast eller timbaserad. Förutom den tjänar man provision på det man säljer. Hur hög provisionen är varierar. Ibland säljer man saker via telefon, andra gånger går allt via olika telefonprogram i datorn. Några gånger kan man också sälja via SMS eller mail. De sistnämnda delarna är vanligare om det gäller tjänster eller produkter som riktar sig till företag.

Mötesbokare

Som mötesbokare ringer man runt till företag eller privatpersoner och bokar in möten med potentiella kunder till ett företag. Man kan också vara den personen som de blivande kunderna ringer till för att få kontakt med företaget. Även mötesbokaren har i regel en provisionsbaserad lön, och det krävs att man är duktig på att kommunicera via telefon för att kunderna ska lockas att faktiskt boka in möten.

Att jobba hemifrån.

Skribent

Som skribent kan man göra väldigt många olika saker. Man kan skriva texter till hemsidor, undertexter till videor, man kan göra översättningar eller skriva artiklar till olika tidningar. Det är helt enkelt de egna kunskaperna som sätter gränser. Om man har stenkoll på till exempel olika språk kan det vara ypperligt att arbeta med översättning. Man kan antingen få månadslön som skribent, och då ligger lönen på en fast nivå oavsett hur mycket man arbetar. Andra gånger får man betalt för varje text man skriver och då kan man själv styra sin inkomst mer eller mindre.

Webbdesigner

Som webbdesigner skapar man hemsidor åt privatpersoner och företag. Man kodar, skapar grafik och sköter all publicering på internet. Här får man betalt för varje projekt man färdigställer, men i regel kan betalningen för ett väl utfört arbete vara väldigt bra.

Telefonintervjuare

Som telefonintervjuare ringer man upp personer och ställer olika frågor om saker. Det kan handla om att samla information kring intresset för en viss tjänst eller produkt. Det kan också handla om att samla in statistik åt exempelvis SCB. Lönen baseras i regel på provision även om den kan variera mellan olika arbetsplatser.