Meny Stäng

Spartips för barnfamiljer

spartips

När man är en familj så kan det ibland bli väldigt dyrt med allting. I den här artikeln kommer ni få lära er några smarta tips om hur ni kan sänka era utgifter och få en extra krona i kassan istället för att behöva vända på varje krona för att få budgeten att gå ihop i slutet på månaden.

Lista på tips för att spara pengar

Mat:

Se till så att ni storhandlar en gång i månaden – då det blir mycket billigare än att småhandla en gång i veckan. Jämför priserna på matvarorna ni köper så ni får så mycket mat som möjligt för pengarna. Handla på billigare butiker som till exempel Willys. Går även att beställa mat på internet som det inte är några som helst fel på förutom att det kanske är en skada på förpackningen eller ett tryckfel hos till exempel https://www.matsmart.se/.

Kläder till barnen:

Har ni mer än ett barn så blir det väldigt dyrt att köpa kläder varje säsong till alla barnen, se till så att syskonen ärver varandras kläder så länge de är hela. På det sättet kan ni spara tusenlappar på kläder varje år.

Elkostnaden:

En bra början är att se över om det går att sänka elkostnaden vilket ni kan göra genom att jämföra elavtal och se om ni kan få något billigare. Det går även alldeles utmärkt att sänka elkostnaden genom att se till så att det är släckt i rummen ni inte är i samt att eventuella datorer, tv-apparater och andra eldrivna saker i hushållet är avslagna när ingen använder dem.

det går att sänka elkostnaden

Lån:

Om ni har lån av olika slag så blir det billigare om ni kan smala ihop alla små lån till ett stort lån.
Se över hur räntorna ser ut på erat eventuella bostadslån. Det kanske går att lägga om så ni får ett bättre avtal som ni kan tjäna in några hundringar på i månaden.

Telefoni & abonnemang:

Om barnen är så pass gamla så de har egna telefoner med abonnemang så är det billigare att skaffa ett abonnemang för hela familjen då det brukar ge bra med familjerabatter. Ta gärna ett abonnemang som täcker allt i hushållet så som tv och internet.

Resor:

Om ni är en familj som gillar att resa så ska ni inte boka någon utlandsresa lagom tills barnen får skollov, utan ta istället ledigt åt era barn från ordinarie skoltid då det är mycket billigare att resa då. Undvik även att resa under semestertider då det även är dyrare att resa då.